Jimmy Kets

Jimmy Kets' BLOG www.jimmykets.be

Archive for 2008

Please Enter here

with 12 comments

Ik was gisteren even mijn website een beetje aan het updaten en kwam dit beeld tegen, ééntje uit de oude doos.

pleaseenterhere

Written by Jimmy Kets

december 31, 2008 at 12:35 am

Geplaatst in Uncategorized

KERSTAVOND THE MOVIE

with 30 comments

Kerstmis en kerstavond liggen al weer achter ons. Met kerstavond ben ik samen met mijn broer bij mijn vader op bezoek geweest. 7 maand geleden zijn onze ouders uit elkaar gegaan. Dit was de eerste kerstavond na de scheiding. Ik had besloten om mijn fototoestel thuis te laten, maar mijn videocamera die iets teveel stof aan het eten was naar mijn goesting, heb ik maar meegenomen. Ik heb gewoon wat beelden gemaakt, maar de afgelopen 2 nachtjes heb ik ze tot een geheel trachten te monteren. Hieronder het resultaat.
Voor een betere kijkervaring kan je het filmpje best via deze link bekijken.
Nog Prettige feestdagen gewenst!

Written by Jimmy Kets

december 28, 2008 at 2:06 am

Geplaatst in Uncategorized

Prettig kerstfeest !

with 11 comments

kerstmis

Written by Jimmy Kets

december 24, 2008 at 8:56 am

Geplaatst in Uncategorized

LEIBOVITZ UPDATE

with 9 comments

Hier de update van de reisplannen naard de expo van Aniie Leibovitz in London.

Datum: 24 januari
Vertrek om 06:59 in Brussel Zuid, aankomst 8:08 in London
terugkomst: 20:15 vertrek in Londen en aankomst om 23:29 in Brussel Zuid

Maandagmiddag zou ik de boeking doen.
Wil iedereen die 100 procent zeker mee wil gaan mij een mailtje sturen : jimmy.kets@pandora.be tegen maandagmiddag 12uur. Als ik voor meerdere personen tegelijk boek komt het voor iedereen goedkoper uit.
Alvast een fijn weekend!

Written by Jimmy Kets

december 19, 2008 at 8:10 pm

Geplaatst in Uncategorized

leibovitz london datum

with 14 comments

Hierbij een voorstel van datum om naar de Leibovitz expo te gaan in London: ZATERDAG 24 JANUARI 2009. Op deze dag zijn de treinreizen het goedkoopste. Voor een groep van 5 personen bedraagt de prijs voor het treinticket heen en terug, 400 euro. Das een gemiddelde prijs van 80 euro per persoon. De komende weken zou sowieso duurder en vooral drukker zijn. Dus wie zich geroepen voelt om 24 januari mee te gaan naar de expo, graag een seintje in de comments.

Written by Jimmy Kets

december 16, 2008 at 1:38 pm

Geplaatst in Uncategorized

London Leibovitz

with 11 comments

Nog tot 1 februari loopt in London de tentoonstelling “Annie Leibovitz, A Photographer’s Life, 1990-2005” in de National Portrait Gallery. Ik ben van plan om eens een dagje overentweer naar London te gaan om deze expo te bezoeken. Zijn er nog kandidaten om mee te gaan? Evy Raes gaat alvast ook mee.

Written by Jimmy Kets

december 12, 2008 at 11:32 pm

Geplaatst in photography

Tot ziens!

with 7 comments

Deze foto maakte ik gisteren bij Ford Genk. Vanaf vandaag zijn er 5000 werknemers van Ford Genk een maand economisch werkloos.

totziens

Written by Jimmy Kets

december 12, 2008 at 12:34 pm

Geplaatst in Uncategorized

VOLKSCAFE MAKING OF

with 32 comments

Vrijdagnacht 3 uur snachts. Ik ben net terug van een halve dag volkscafés fotograferen in Gent en Moorslede. 44 cafés heb ik nu gefotografeerd, nog 6 te gaan.
Ik krijg vaak de vraag hoe ik dat nu aanpak als ik in zo’n volkscafé aankom en of het soms niet moeilijk is om te fotograferen. Een paar weken geleden had ik het idee om een bezoek aan zo’n cafe in beeld te laten brengen door een videocamera. Ik heb aan NYK de vraag gesteld of hij zag zitten om mij eens in een paar cafes te volgen en me met mijn videocamera in beeld te brengen. En zo geschiedde. Hij is samen met mij naar “In de zoete inval” in koksijde geweest en naar “De pollepel” in Reninge. Deze week heb ik 2 lange nachten bezig geweest om het anderhalf uur dat hij gefilmd heeft, te monteren tot een filmpje van 6 minuten. De muziek werd verzorgd door Engelbert Humperdink. Binnenkort kan het zijn dat ik de filmpjes wel van andere muziek ga voorzien, eventueel van nobele onbekende vlaamse charmezangers…. In de filmpjes zijn er ook enkele previews van foto’s te zien. Niet al de foto’s van in het filmpje zullen in het boek komen, sommige heb ik er gewoon tussengezet ter ondersteuning van de montage. Op al de andere foto’s is het nog wachten tot in april 2009, dan wordt het boek voorgesteld. Het zal worden uitgegeven door het Davidsfonds.

Ik raad aan om het filmpje te bekijken op de vimeo website Daar is het beeldformaat groter en beter. Als je dan ook nog eens op het kruisje in de player klikt zie je het nog groter.

Written by Jimmy Kets

december 6, 2008 at 1:53 am

Geplaatst in Uncategorized

MOTIVES FESTIVAL GENK 2008

with 3 comments

Enkele weken terug vond het MOTIVES FESTIVAL GENK 2008 plaats. Ik werd door de organisatie gevraagd om er rond te lopen en mijn impressies op de gevoelige plaat vast te leggen.
Ik heb een aparte pagina gemaakt met een selectie van 24 beelden. Je kan ze HIER bekijken.
Mijn foto “Blond Hair” was trouwens het campagne beeld van het festival.
Op het festival was ook fotograaf Luc Vekemans aan het werk. Zijn foto’s zijn HIER te bekijken. Zijn focus lag vooral op de optredens zelf, die van mij op de rand van het festival.

motives110

Written by Jimmy Kets

december 3, 2008 at 7:31 pm

Geplaatst in Uncategorized

focus

with 12 comments

Deze maand is er in fototijdschrift FOCUS een ganse pagina gewijd aan waarom mijn foto “Blond Hair” een belangrijk beeld is in mijn “carrière”. Dit in de rubriek Belgische beelden.

focus

Written by Jimmy Kets

december 3, 2008 at 7:21 pm

Geplaatst in Uncategorized