Jimmy Kets

Jimmy Kets' BLOG www.jimmykets.be

Hanengevecht

with 23 comments

Deze foto’s maakte ik enkele weken geleden in Abele (Frankrijk) waar een hanengevecht plaats vond. Helaas mocht ik van de gevechten zelf geen beelden maken.

Written by Jimmy Kets

mei 16, 2010 bij 7:15 pm

Geplaatst in photography, Uncategorized

23 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ik vind dit een SUPER reeks -kukeluku!! 🙂
  TOP NOTCH!

  sukiyuki

  mei 16, 2010 at 7:49 pm

 2. indrukwekkende serie, wel een lugubere realteit om de week mee te beginnen

  Vincent de Groot

  mei 16, 2010 at 8:00 pm

 3. indrukwekkend. En allemaal voor het geld. Prachtige foto’s.

  Joke

  mei 16, 2010 at 8:15 pm

 4. hele fijne reeks
  erg fijn in beeld gebracht

  broodjelicht

  mei 16, 2010 at 9:16 pm

 5. Erg sterke serie, mooie beelden gemaakt!

  Robbie Veldwijk

  mei 17, 2010 at 10:27 am

 6. Sterke beelden. Hoogst originele reeks.

  Je doet de laatste tijd iets raar met je bewerking. Voor de Congo reeks was dat fijn. Hier heeft het een vreemd HDR effect.

  Pietel

  mei 17, 2010 at 11:29 am

 7. Deze beklijvende foto’s kwamen qua grootte en impact eens goed tot hun recht in de krant. Je nieuwe bewerkingsstijl kon mij hier meer bekoren dan in de Congo reeks. Nikon D3s? Bewaar de eenvoud maak het niet te barok in je bewerkingen, dat wordt je snel beu! Allé das mijn gevoel! 😉

  jef beirinckx

  mei 17, 2010 at 3:19 pm

 8. @pietel: Zo HDr vind ik het niet. Oke, kleuren zijn gedesatureerd en voor de rest enkel voor gezorgd dat er details zit in donkere en lichte delen, iets groter bereik dan uit kodak komt…

  Jimmy Kets

  mei 17, 2010 at 3:50 pm

 9. @Pietel en Steven: Af en toe wat experimenteren kan geen kwaad. Wie heeft ooit gezegd dat een foto de realiteit exact moet weergeven. Fotografie is altijd een transformatie van de realiteit. Waarom zeggen mensen bij Z/w vaak: Waw, zo knap, “artistiek”, bullshit… Kleur heeft soms iets banaal omdat het te veel de realiteit weergeeft misschien, zo kennen we het. Z/w toont beter dat verschil met die realiteit… Uiteraard moet je niet overdrijven, en ik ben bezig met de grens af te tasten hoe ver je kan gaan, in je beeld “leesbaarder te maken”. Ook steeds teruggrijpen naar het woord HDR hangt beetje mijn strot uit… soit. Tegenwoordig zie je bij zovele internationale fotografen dat de kleuren ontzetten zijn bijgewerkt. Soms stoort het, soms is het net knap, hangt ervan hoe je het bekijkt.

  Jimmy Kets

  mei 17, 2010 at 4:39 pm

  • Ik denk dat het vooral komt omdat we dergelijke bewerkingen niet echt gewend waren in je foto’s, die vaak (meestal) een schitterende explosie van kleuren waren.

   Maar gelukkig blijven het nog altijd boeiende foto’s, het is tenslotte dat die telt.

   Steven De Baere

   mei 17, 2010 at 4:57 pm

 10. @Pietel en Steven: Waarom zien polaroid foto’s er bv zo’cool’ uit? Net door die ‘mooie’ speciale retrokleurtjes. Zie ook evolutie in tv: vroeger zag een tv-serie er puur bordkarton en cheap uit. Zie nu naar bv Van Vlees en Bloed, diverse misdaadseries, allemaal met zware kleuraanpassingen zodat het er filmischer uitzit, geen kleuraanpassingen om het er doen uit te zien dan de realiteit die ‘te saai’ bevonden wordt…. het zijn maar bedenkingen

  Jimmy Kets

  mei 17, 2010 at 4:54 pm

 11. Ach ja, ‘HDR’, ‘desaturate’. Morgen komt Adobe CS5 weer met een nieuwe filterke op de markt en dan is het weer wat anders, en alles gaat vanzelf over. Ik heb nog liefst gewone kleuren of gewoon zwart/wit. Het beeld moet spreken, misschien een beetje ondersteund door de kleuren of contrasten te verhogen of juist niet. Ge doet maar, hé mannen (en vrouwen)…

  Jo Van de Vijver

  mei 17, 2010 at 6:04 pm

 12. Zeer mooie reportage is dat zeg, proficiat!! Mooie kleurtoning

  Gerrit

  mei 17, 2010 at 6:11 pm

 13. Ik vind de eerste foto echt super. De volledige reeks is zeker niet mis maar die eerste springt er voor mij uit. Ik moet er steeds naar kijken, alsof hij niet kan wachten ‘to kick some ass’ 🙂
  De bewerking vind ik niet storend. Het creëert voor mij zelf nog meer dat lugubere sfeertje van het onderwerp. Het doet mij denken aan van die dvd-covers en filmposters voor horror films zoals SAW.
  Ik begrijp wel dat mensen dat storend vinden. Zelf ‘pruts’ ik ook veel met kleuren, soms omdat ik denk dat het kan helpen, soms gewoon omdat ik het kan 🙂 en idd om te zien hoever je zo iets kunt drijven. Ik geef toe dat ik er soms ook wel over ga en ik krijg dan ook reacties van mensen dat het overdreven is. Maar waarom zou je het niet proberen. De vrijheid is er..
  Ik ben het eens met Steven dat we schitterende felle kleuren gewend zijn, maar dat is meteen een goede reden om eens wat anders te doen en te experimenteren. Welja, vind ik 🙂

  jasmijndecuyper

  mei 17, 2010 at 6:34 pm

 14. Begrijp mij niet verkeerd, hé. Ik vind dit een mooie reeks. Lang leve Jimmy Kets!!!

  Jo Van de Vijver

  mei 17, 2010 at 7:12 pm

 15. ik begrijp niet waarom je zo fel reageert als het woord HDR valt. het is gewoon een aanduiding voor technieken die worden gebruikt om meer licht in je beeld te krijgen. zegt verder niets over of dat goed of slecht is.

  het is wel zo dat HDR een negatieve associatie heeft met een trucje dat op menig fotoclub en webforum wordt misbruikt om mnm urban fotos iets mee te geven dat er niet is. dat heb ik helemaal niet met deze (en ook eerdere) fotos… en mocht dat toch zo over zijn gekomen.. excuses.

  het is voor mij als kijker ook wel even wennen. ben meer gewend dat je (flits)licht gebruikt om de donkere delen van het beeld te beinvloeden. is immers een beetje je handelsmerk.

  broodjelicht

  mei 17, 2010 at 9:22 pm

 16. Dan vindt een fotograaf eens zichzelf opnieuw uit en het is ook niet goed. Well done Jimmy.

  Nyklyn

  mei 18, 2010 at 7:12 am

 17. Hele toffe reeks, zoals we het van je gewoon zijn breng je ook hier een behoorlijk ongewoon onderwerp op een verrassende manier in beeld.

  De hele discussie over de manier van bewerking snap ik niet. Om te beginnen wordt de term HDR constant foutief gebruikt, we zouden hier beter kunnen spreken van de tonemapping techniek. Maar wat is er nu fout om eens te experimenteren?
  En wat is er fout aan HDR in’t algemeen? Indien goed toegepast, levert dit schitterende foto’s op die je met één exposure haast niet kunt doen. Waarom wordt er van ‘misbruik’ gesproken als het op menig webfora verschijnt of daar verschillende fotoclubs wordt gebruikt? Is dat net niet schitterend dat men nieuwe technieken uittest ipv jaren dezelfde stijl en technieken te hanteren?
  Nieuwe technieken uitproberen of eens een nieuwe stijl of manier van foto’s bewerken uitzoeken is toch geen schandaal? Ook Carl De Keyzer waagt zich eraan (en hij faalt daar ook soms in).
  Anyway, smaak zal hier ook een grote rol spelen. Kan me best wel inbeelden dat niet iedereen fan is van de manier waarop deze foto’s zijn bewerkt. Maar zolang je niet in opdracht voor iemand werk: who cares?

  anendel

  mei 18, 2010 at 11:09 am

 18. Een fotograaf die gans zijn leven lang dezelfde fotokes maakt in dezelfde stijl is ook maar saai. Leg de boeken van De Keyzer eens in chronologische volgorde. Je ziet een onwaarschijnlijke evolutie, maar toch zijn zijn foto’s nog steeds herkenbaar omdat zijn manier van kijken niet is veranderd. Dat is de klasse van een goeie fotograaf.

  Artur

  mei 19, 2010 at 12:26 pm

 19. Héél mooie beelden. Wat bewerking betreft daar heeft natuurlijk iedereen zijn eigen mening over, ik vind het in elk geval kunnen en zeker niet overdreven…

  Door de discussie over bewerking hier zou je bijna de beelden op zich uit het oog verliezen. Knappe reeks, klasse reportage… Ik wist zelfs niet dat zulke dingen nog gebeuren in Europa, en ook niet dat ze Jupiler dronken in het zuiden van Frankrijk, hebben ze daar geen Stella dan? 😉
  Op Bali heb ik meerdere hanengevechten gezien, al is het zéér wreed voor de beestjes, het blijft een ervaring om nooit meer te vergeten…

  Tommy Gevaert

  mei 19, 2010 at 1:34 pm

 20. als het klopt dan klopt het, en voor mij klopt het hier.
  Schoon!

  nimsa

  mei 21, 2010 at 12:48 pm

 21. Het zijn mooie beelden, van een toch wel vreemd evenement.
  Ik heb er veel over gehoord, maar dat ze het ook dichtbij huis doen, dat wist ik niet.
  Nogmaals, mooi vastgelegt.

  Dynaries

  juni 1, 2010 at 2:04 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: