Jimmy Kets

Jimmy Kets' BLOG www.jimmykets.be

Vervotte

with 38 comments

Dit portret van Inge Vervotte maakte ik vorige week in Brussel. Tijdens het interview mocht ik geen foto’s maken, dan maar snel snel ervoor. Ik kreeg toch wel 10 minuten de tijd. In het gebouw zelf waar ze haar bureau heeft, had ik totaal geen inspiratie. Dan maar snel haar mee naar beneden genomen en op de stoep gezet naast een vitrine zodat er licht op haar viel.

vervotte

Advertenties

Written by Jimmy Kets

december 1, 2008 bij 10:00 am

Geplaatst in photography

38 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mooi portret.Ze lacht toch zo lief, maar je wordt genaaid terwijl je er bij bent. Ze kan ongenadig uithalen. Waarom mag je trouwens tijdens een interview geen foto’s nemen? Bang voor niet flatterende foto’s terwijl ze spreekt? Toch een (bepaald soort) babe gehalte hoor deze dame!

  mcneel

  december 1, 2008 at 10:18 am

 2. Ik zou over het ontstaan van deze foto nog veel kunnen schrijven, maar doe dat beter niet. Anders mag ik op den duur nergens nog binnen 🙂

  Jimmy Kets

  december 1, 2008 at 10:24 am

 3. en je wil het niet riskeren om bij deze dame niet meer binnen te mogen???:-)

  mcneel

  december 1, 2008 at 10:38 am

 4. mooie foto!

  Liesbeth

  december 1, 2008 at 10:54 am

 5. Je zou haar bijna schattig gaan vinden. Een heel misleidende foto dus 🙂
  Jouw charmes hebben hier duidelijk hun werk gedaan. Mooie ook met de lichtjes op de achtergrond.

  Karina

  december 1, 2008 at 11:42 am

 6. ik blijf bij mijn mening

  jef beirinckx

  december 1, 2008 at 12:47 pm

 7. ik ook jef, ik ook – ehm maar wacht eens – dewelke? :o)

  kvind het goed geslaagd de foto, én goed om weten dat zelfs geroutineerde instantcreatievelingen soms zonder inspiratie zitten; geeft me wat zelfvertrouwen!

  dieterdelathauwer

  december 1, 2008 at 3:07 pm

 8. @ jef: Ik voel me ook helemaal geen portretfotograaf. Het hoort gewoon bij mijn job. Kan je mij nu 3 portretten uit je mouw schudden van Vervotte die zoveel straffer zijn? Niet dat ik pretentieus wil overkomen. Niet dat ik zeg dat dit nu “het” portret is. Maar gezien de korte tijd die ik had en de miserabele lichtomstandigheden vind ik het wel een “oke” beeld. Er zijn andere fotografen die misschien een uur of meer tijd hebben en de luxe hebben om een afspraak te maken op een locatie die ze in hun hoofd hebben. Voor een krant is het gewoon een telefoontje: om 17uur een portret van Vervotte op die plaats, en het interview zelf begint ook om 17 uur. Dus snel ervoor de foto maken… In theorie lijkt het soms allemaal gemakkelijk, maar de praktijk durfst soms wel eens anders te zijn. Er zijn inderdaad portretfotografen die echt die portretfotografie in hun vaandel dragen en echt hun ding is en er ook soms zeer straffe dings mee kunnen doen. Zij specialiseren zich er ook in en hebben voorzichzelf ook die ambitie. Die portretfotografie ambitie zit er bij mij ook niet in. Het is om in herhaling te vallen part of the job, net zoals politieke fotografie ook een deel van mijn job is, ook al is dat ook niet mijn ding. Nieuws is daarom ook niet mijn ding. Goh, is er wel iets mijn ding begin ik nu me luidop af te vragen 🙂 Liefst van al zou ik ook graag gewoon rondlopen op straat en me alleen laten prikkelen door de dingen die ik zie en zelf mijn onderwerpen uit te kiezen… Of werken aan een bepaald project dat mij echt interesseert. Maar er moet ook brood op de plank komen. Ik heb geen zin om in de week een saai kantoorjobke te doen om vervolgens int weekend mijn ding te kunnen doen. De krant geeft me de mogelijkheid om elke dag met dit fantastische medium bezig te zijn. Ook al betekent dit dat je een beetje een manusje van alles moet zijn. De ene keer portret, de andere keer de politieke crisis, en de volgende dag ne foto van het mooi weer of de sneeuw, afhankelijk van het seizoen….

  Jimmy Kets

  december 1, 2008 at 3:16 pm

 9. kan even niet volgen, wat is de mening van jef dan?

  mcneel

  december 1, 2008 at 3:27 pm

 10. @mcneel: jef:”portretten is niet je ding “

  Jimmy Kets

  december 1, 2008 at 3:33 pm

 11. @Jimmy.Uw buiten- de- pers werk vind’k zèèr sterk en dat heb ik vroeger al is ergens in een comment benadrukt.
  Ik weet ook dat het niet gemakkelijk is iedere dag het beste van jezelf te geven als creatieveling.Ik ben namelijk zelf ook een freelancer art director die elke dag zijn brood op de plank moet krijgen voor zijn vrouw,3 kinderen,hond en dwerghamster en huis. 🙂 En als ik je zowat kan volgen ben jij een harde werker. Ik beschouw u ook niet als een portretfotograaf.Ik heb het vroeger als is gezegd door jou fotowerk ben ik aan het fotograferen geslagen. Ik kijk trouwens erg uit naar uw volkscaféboek. Maar ik heb ook het recht mijn eigen mening te verkondigen. Ik vind in dit fotoblogrijk het er allemaal zo lief en braafjes aan toegaan en daar komt meestal geen kwalitatieve progressie van.De jonge garde is heel rap content.Er zijn er bij waar aan alle kanten de spurt wordt voor aangetrokken maar die dringend is moeten tonen dat ze ook over een streep kunnen geraken of ze zullen anders de eeuwige belofte blijven. Ik heb dus geen saai kantoorjobke, maar van dat vooral in de weekends fotograferen da klopt wel 🙂

  jef beirinckx

  december 1, 2008 at 3:56 pm

 12. @jef: volledig akkoord hoor. Kantoorjobke is niet naar iemand specifiek gericht 🙂

  Jimmy Kets

  december 1, 2008 at 4:06 pm

 13. Er zijn wel zeer straffe fotografen die in de week een kantoorjob hebben 🙂 Anderzijds zijn er ook fotografen die de ganse week werken als fotograaf, opdrachten aan de lopende band uitvoren en in hun vrije tijd niet meer met fotografie bezig zijn, of onvoldoende de eigen drang dan nog hebben om aan eigen projecten te werken… Ja tis iets allemaal 🙂

  Jimmy Kets

  december 1, 2008 at 4:44 pm

 14. jaat,jaat!

  jef beirinckx

  december 1, 2008 at 4:54 pm

 15. Wie wilt er nog een pintje? Ik trakteer een rondje!

  Imke Dielen

  december 1, 2008 at 5:14 pm

 16. In welke neringdoenerij,Imke?

  jef beirinckx

  december 1, 2008 at 5:17 pm

 17. wat vervotte allemaal niet in gang steekt he, die politiekers toch

  nyklyn

  december 1, 2008 at 6:24 pm

 18. ze lijkt een bitteke gelijk Waren Zevon zong: “Werewolves of London”.
  trouwens sjikke foto, maar idd misleidend…

  Valentin Jacobs

  december 1, 2008 at 8:22 pm

 19. deal Imke! waar? wanneer? misschien kent jimmy wel een goed caféke :o)

  ik vind trouwens dat de portretten van JK er best mogen zijn, de organisatorische beperkingen in overweging genomen. Sommigen hebben veel tijd nodig voor een superbeeld, anderen hebben een paar minuten nodig voor een goed beeld.

  Over portretfotografie gesproken – mme leibovitz laat mij eigenlijk totaal koud, maar kvoel mij zo’n beetje alleen!

  Jef: een dwerghamster? EEN DWERGHAMSTER? :o))

  nog @jef: keep up the discussions – houdt de hersens wakker en de voeten op de grond.

  dieterdelathauwer

  december 1, 2008 at 8:41 pm

 20. Als portret een prachtfoto! Het warme licht valt zeer mooi en flateert haar.

  fotomart

  december 1, 2008 at 10:38 pm

 21. Ik weet goed genoeg hoe moeilijk het soms is om 5 minuten van het interview af te krijgen om te mogen fotograferen. Het is dat tijdsgebrek dat je soms pusht om originele beelden te bedenken.
  Zeer geslaagd portret met heerlijk warme kleuren. Het moet niet altijd ingewikkeld zijn om mooi te zijn.

  sart68

  december 2, 2008 at 12:13 am

 22. fotoblog van Elle Milla is voor mij een voorbeeld van hoe je de dingen moet aanpakken als jong veulen.Dan laat ik in het midden of het werk goed is of niet. Out of the box mentaliteit: constante zoektocht,experimenteren, rondkloten, op uw bakkes gaan en terug opnieuw recht en verder zoeken dit zal op termijn zeker zijn creatieve vruchten afwerpen. Mijn raad tot de jonge garde: Ga af van die gemakkelijke en veilige paden,experimenteer en ga eens goed op uw bakkes.

  jef beirinckx

  december 2, 2008 at 7:31 am

 23. idd want na het op je bakkes gaan, krijg je in de weken daarna in het ziekenhuis fenomenale inzichten en visioenen. Werkte bij mij toch.

  nyklyn

  december 2, 2008 at 10:01 am

 24. Zeer mooie foto! Ik begrijp dat ze niet gefotografeerd wilt worden terwijl ze praat. Ik heb van mijzelf ook al van die foto’s gezien dat je gezicht scheef staat of je mond open hangt, ze heeft gelijk. 😉

  zeezicht

  december 2, 2008 at 10:29 am

 25. Boeiende discussie.
  Gezien de omstandigheden een heel warm portret.
  Mooie bokeh. Welke lens??

  Xray

  december 2, 2008 at 12:42 pm

 26. aha, eeinndelijk nog eens iemand die me bijtreedt met één van de drie toverwoorden van de fotografie: experimenteer en doe en ga ervoor: je bent jong en je hebt tijd!
  (andere twee: “kies” en “vraag jezelf steeds waarom”)

  hmmm komt eigenlijk nogal als een moraliserend vingertje over :o)

  dieterdelathauwer

  december 2, 2008 at 3:12 pm

 27. @ xray: CANON EOS 1DS MARKIII
  EF70-200mm f/2.8L USM
  gemaakt op iso 800, diafragma 2,8 en 108mm op 1/60ste van een seconde.

  Jimmy Kets

  december 2, 2008 at 5:12 pm

 28. Schoon materiaal (lees: ferm over mijn budget) maar bovenal een goede fotograaf.

  Xray

  december 2, 2008 at 7:30 pm

 29. Mooi portret de sfeer blijft in de foto dat heb je goed gedaan!

  Robbie Veldwijk

  december 2, 2008 at 11:51 pm

 30. Ik vind dit ook een geslaagd portret van een schattige politieker, wat een woord … Yeah right, alsof dat bestaat! Warme kleuren, mooie dof en bokeh! Simpel kan ook mooi zijn!

  Bart Werbrouck

  december 3, 2008 at 12:14 am

 31. Op Jimmy zijn website, afdeling portretten staan wél fantastische dingen! Vind ik toch.

  Voor de rest ben ik het eens met Jef. Wat ik zo zie op de nieuwe garde hun blogs (bedankt Artur, voor de links), daar word ik zelden echt warm of koud van.

  Allicht zal het wel altijd zo zijn, dat slechts sporadisch er eens eentje echt bovenuit springt.

  Niet vergeten dat fotograaf op de eerste plaats een vak is. Het afleveren van beelden met vakmansschap gemaakt, voor een klant, vaak voor commerciële doeleinden (en ook de gazet is tegenwoordig commerce). Geen kat die daar vraagt naar ‘straffe’ fotografie.

  Karina

  december 3, 2008 at 8:39 am

 32. op zijn website staan er inderdaad fantastische tussen! Zeerzekers!

  jef beirinckx

  december 3, 2008 at 10:35 am

 33. Interessante reacties en discussies!

  Artur

  december 5, 2008 at 2:23 pm

 34. Ik vind het een mooie foto en heb er ook positieve reacties op gehad. Dus ondanks de 10 minuten toch heel goed gedaan!

  Steffen (woordvoerder van)

  Steffen Van Roosbroeck

  december 6, 2008 at 6:41 pm

 35. Jimmy, waarom durf je het niet aan om, zoals in je reportagewerk, ook in je portretwerk je onderwerp “plat” te flitsen ? ik weet wel dat dit eerder commercieel werk is, maar ik mis hier je eigen reportagestijl.

  coppez

  december 7, 2008 at 9:53 am

 36. @coppez: Dat heb ik al lang geprobeerd hoor. De ene keer lukt het en de andere keer niet. Ik pin me niet graag vast aan één soort portretstijl. Evenmin dat ik me wil vastpinnen op één soort van reportagestijl. Tegenwoordig heb ik in mijn “reportagestijl” de neiging om nogal veel te flitsen. Maar als ik vind dat het niet bij het onderwerp past, of je wil een ander soort gevoel in je beeld leggen, en flitsen zou storen, dan doe ik het niet.

  Jimmy Kets

  december 7, 2008 at 10:28 am

 37. ’t portret is iig zeer geslaagd, ze staat er mooier op dan ze in werkelijkheid is, met haar pruilmondje :D, dus opdracht volbracht.
  Nog een paar jaar en dan beslis jij hoe, wat, wanneer en waarom 😉

  coppez

  december 7, 2008 at 7:48 pm

 38. Schone foto! ‘k Wist niet dat Inge zo goed pakte op foto.

  Bart

  december 11, 2008 at 4:56 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: